Redekasser 1

                    
Forside
Kirkeuglen
Fakta
Fødevalg
Ynglestatus     
Redekasser 1     
Redekasser 2
Kirker      
Nordjylland      
Registreringsskema     
Kirkeugleår   

Sidste nyt             

Problemer             

Kommune status         

Folder               

Uglebog               

Sjældne mus               

Little Owl               

Food               

Nestboxes              

Steinkauz               

Nistkästen               

 

                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er vigtigt, af hensyn til kirkeuglens levemuligheder, at erfaringer med opsatte redekasser samles og registreres, så vi bedst muligt kan hjælpe arten.

Oplysninger om beboede redekasser kan sendes til  Danmarks Kirkeuglegruppe, hvor du også kan rekvirere tegninger af kirkeuglekasse.   

Kontakt gerne JTL for yderligere oplysninger vedrørende kirkeuglekasser Jørgen Terp Laursen                86 26 12 96 

 

Kirkeuglekasse med metaltag som vi nu anvender, hvis det er muligt.

Kassen sidder optimalt.

1. Et mørkt sted inde på et loft.

2. Gode siddemuligheder for kirkeugle.

3. Mårbeskyttet. 

 

Kirkeuglen yngler i redekasser,der året rundt også jævnligt benyttes som skjulested. Kirkeuglekasser kan ophænges uden for (evt. vandret under en sidegren) eller inde i bygninger og bør sidde i mindst 4 meters højde.  

 Vi vil dog anbefale, at kassen ophænges inde i bygninger. Det sikrer kassen en længere levetid, mindre konkurrence om kassen og god beskyttelse mod rovdyr. Ved udvendigt placerede kasser skal redehullet beskyttes bedst muligt mod træk, sol og nedbør og skal derfor ikke vende mod vest. 

Skal der være flyvebræt?  I enkelte tilfælde har vi lavet flyvebræt foran indgangen til kassen. Her er vi lidt i et dilemma. På den ene side vil kirkeuglen gerne sidde ved indgangshullet, men det vil krager og skader også! Desuden kan et flyvebræt være platform for rovdyr, hvilket ikke lige var meningen. 

Hvis du opsætter kirkeuglekassen inde i en bygning er det vigtig at kirkeuglen har mindst en god siddeplads placeret 3-4 meter fra reden - og gerne så uglen derfra kan se redekassehullet. Det kan være et bræt placeret vandret ud fra tagspær. 

Redemateriale. Ugler bringer ikke selv redemateriale til redestedet, men bruger det tilstedeværende som redeunderlag. Du skal lægge mindst 4 cm redemateriale i redekassen. Vi bruger en blanding af halm og findelt barkflis.